Om te zien, om te doen

 

Index :

 

 Algemeen : 

Pêche
VTT ou enduro
Equitation

De regio biedt in elk seizoen verschillende activiteiten, ter land of in het water, maar in elk geval in de buitenlucht : vissen, wandelen, mountainbiken of fietsen paddestoelen, bosbessen of kastanjes plukken, paardrijden, of heerlijk luieren aan of zwemmen in de rivier ...

In het dorp Arlebosc, kunt u al wandelend diverse bezienswaarheden ontdekken :

"les Archives cachées d'Arlebosc" (de verborgen archief van Arlebosc) : een nieuw ontdekkingsparcours voor het hele gezin welke je van het dorpsplein en de bergen naar de oevers van de rivier Le Doux brengt, het parcours leidt door de negentiende eeuwse kerk - welke het museum van heilige kunst huisvest – maar ook langs la Pierre-qui-vire (geologische curiositeit), de kastelen, de Saint-Just kapel, het Viaduc du Banchet of de voetgangersbrug van Tincey ... 

Kom en test de vele wandelingen vanaf de camping of vanaf het stadhuisplein. Wij staan tot uw beschikking om u te adviseren en voorzien van alle benodigde wandelkaarten. 

Mis het kleine station van Arlebosc niet, op een steenworp afstand van de camping, waar het begin van de film "Rimbaud en Verlaine" werd opgenomen, met in de hoofdrol Leonardo Di Caprio in het bijzonder ! (ja hoor !!)

Proef de heerlijke lokale producten in de Fromagerie des Blanchettes (+- 4 km) of de Ferme des Genêts (kastanjes en fruit, jam) in Les Fauries, het hoogste plaatsje in Arlebosc (wat een uitzicht ...) of in Morlanche om goede biologische wijnen te proeven.

Als u iets meer tijd heeft, waarom niet een stap verder gaan en van deze ervaringen genieten ?

 

Arlebosc et ses archives cachées
La Fromagerie des Blanchettes
La Ferme des Genêts

Speels / voor de familien :

 

Le vélorail van de Doux-Vallei, evenals de beroemde Train de l'Ardèche passeren de deuren van de camping (vertrekpunt bij het station van St Jean de Muzols - Tournon sur Rhône op 21 km). U kunt de Gorges du Doux ontdekken ; na een stop bij het station van Arlebosc brengt deze trein je naar marché de Lamastre.

Baludik-app : speel avonturiers met de Ardèche Hermitage-speurtochten ! Ga de uitdagingen aan, voer het onderzoek uit terwijl je plezier hebt: een reeks speelse routes die je zelfstandig, met familie of vrienden kunt afleggen.

Geocaching sluit u aan bij 's werelds grootste schattenjacht ! Download de officiële Geocaching-app en ga op zoek naar geocaches van Saint Just in Arlebosc, van la Salette en de Gorges de la Daronne in Colombier le Vieux, van la Croix d'Argent in St Félicien, van la Croix de Genêts in St Victor of le Chevelu de la Daronne in Pailharès. Wat een mooie wandelingen...

Escape Game : "Mission Graal" in Tain l'Hermitage

Opblaasbare constructies, trampoline, slackline : bij Bambou Play'Air in Tournon

Het Château-Musée de Tournon (25 km) en "le Secret du Cardinal", escape game theater waar u de held bent...

Le Safari de Peaugres (42 km), de grootste dierentuin in de regio !

Le Palais Idéal du Facteur Cheval in Hauterives (55 km)

Swemwater : Plan d'eau de Retourtour aan de voet van het kasteelà in Lamastre, le plan des Salins in Désaignes, de waterbasis Eyrium (richting Le Cheylard 29 km), le Lac de Devesset (40 km), le Lac de Champos (Drôme 43 km)

Le Parc des Perroquets in Bren (Drôme 37 km) of het dierenpark Mille et une cornes à Charmes-sur-l'Herbasse

 

Safari de Peaugres
Palais Idéal du Facteur Cheval
Château-musée de Tournon-sur-Rhône
©IDC Ardeche Hermitage Tourisme

Sportieve activiteiten : 

 

Het is het land van het wandelen en fietsen. Richt je op je wandelingen : op de website rando-ardeche-hermitage.fr, niet minder dan 63 wandelroutes (720 km gemarkeerde paden !), 15 fietsen, 13 mountainbikes waarvan 7 enduro, en zelfs fietsroutes elektrisch !

De groene wegen van de Ardèche zijn ideaal om de Ardèche met het gezin op de fiets te verkennen. Deze zachte routes zijn voor iedereen toegankelijk en veilig. Ga met kinderen of tussen vrienden rustig op pad om de diepste valleien van de Ardèche aan te vallen ! Raadpleeg de interactieve kaart !

Op de wegen van de  « l’Ardéchoise, ontdekt u de karakteristieke dorpjes zoals Boucieu-le-Roi (5 km, ontdekkingswandeling van 7 km, om de flora en fauna te ontdekken, vragenlijst voor volwassen / kinderen beschikbaar op de Traditions Vivaroises Exhibition), Désaignes, net als Lalouvesc nabij. 

Bezoek de ruïnes van de kastelen van Retourtour of Peychelard in Lamastre, of die van het kasteel van Rochebloine in Nozières (15 km) met een prachtig uitzicht op de Vercors. Aarzel niet om de website van het VVV-kantoor Lamastre te raadplegen om alle wandelmogelijkheden in de omgeving te ontdekken : office de tourisme !

Voor dagtochten nodigen wij u uit om een ​​beetje verder te gaan : Entraigues-sur-Volane, het land van Jean Ferrat, Beauchastel, aan de samenvloeiing van de Rhône en de Eyrieux, Chalencon, met de granieten huizen of Thueyts, met de Via Ferrata du Pont du Diable.

Test de elektrische fiets of de Fat Bike om de regio te ontdekken (locatie in het VVV-kantor Office de Tourisme de Saint Félicien) !

En waarom combineert u de fiets, de boot en de trein niet in één ervaring ? Met de "Bleu-Vert-Vapeur-lus aangeboden door de Compagnie des Canotiers met de Train de l'Ardèche, kom en ervaar een onvergetelijk en rustgevend moment op het water ! Tenzij u liever een korte cruise maakt om Tournon en Tain vanaf de Rhône te ontdekken. 

 

 

Boucieu-le-Roi, village de caractère
© Ardèche Hermitage
les ruines du château de Rochebloine
© Ardèche Hermitage Tourisme
Naviguez à bord de la Compagnie des Canotiers !
©Hermitage Tournonais Tourisme

  

Wilt u paard rijden ? We raden les Ecuries de Longchamp in Colombier-le-Vieux aan, de manege Le Vergier in Desaignes, en la Ferme de Bonnefont in Plats voor een ritje met ezels of in een koets.

Enduro motortour met gids : Endur'ic 07 in Le Crestet

Ultralicht Motorluchtvaartuig : Aéroclub ULM Air des choix in Saint-Victor (13 km)

Karting en Paintball : Driv'Kart, circuit 650 m en Paintball Park Valence in La Roche de Glun (30 km)

Fiets op de Dolce Via : volg de Eyrieux op de oude spoorlijn, te voet, met de mountainbike, VTC of te paard, tussen Saint-Agrève of Lamastre en La Voulte-sur-Rhône, op meer dan 90 km prachtige en veilige weg (helling van 1 of 2%), en ga vervolgens naar de ViaRhôna, het pad dat langs de Rhône loopt.

Kano-kajak – een tocht op de EyrieuxAquarock, het is bijna een natuurlijk avonturenpark in de rivier en op de rotsen. Ook verhuur van rosalieën in Les Ollières-sur-Eyrieux (45 km)

Zeilen : La Roche de Glun zeilclub (optimist, catamaran, bijboot...)

Boomklimmen : Accroforest in Peyrins (26) ten norden van Romans / Isère

Parc AirSoft Generation : paintball en lasergame in Saint-Donat sur l'Herbasse (39 km)

Verhuur van elektrische scooters voor elk terrein : Trot trot trot in Genissieux (Drôme 50 km)

la Dolce Via, voie douce au bord de l'Eyrieux
Aquarock
Canoë-Kayak

Natuur :

 

« Randocroquis » op het pad Sentier du Bois Madame in Bozas (5 km) : een heuze ontdekking door de tekeningen van landschapspunten van belang, uitzonderlijk vergezichten op het Rhonedal en de Vercors

De kloven Les Gorges de la Daronne in Colombier le Vieux (10 km) : opmerkelijke natuurlijke kloven met een indrukwekkend uitzicht op de rivier en de meanders

"La nature secrète des Gorges de la Daronne" : plattegrond a 5 € te koop in het VVV-kantoor om de geheimen van de plaats te ontdekken (geschiedenis, fauna, flora...)

L'Arboretum in Saint Félicien / Camping Pierrageais (12 km) : botanisch pad langs de Daronne

Het park Seignobos in Lamastre

De boederij "Les Bergers des Chaupous" (15 km)

De Truites d'Andaure : kom vissen, maak en proef de uitstekende verse forel in Labatie d'Andaure (23 km)

 

Les gorges de la Daronne
Les Truites d'Andaure
Les Bergers des Chaupous

 

Sentier des Tours in Tournon (25 km) : een gedurende één uur bewegwijzerde wandeling boven de oude stad, het vertrekpunt is een beklimming van de trappen van het ziekenhuis, Tour de la Vierge. 

De tuin Jardin d'Eden in Tournon : geweldige terrassen binnen de oude stadsmuren, met bloemen, sculpturen, vijvers, fonteinen...

Wandeling "Balade à tous les vents" in Crozes Hermitage (27 km) : in het natuurgebied van Pierre Aiguille op de hoogte van Tain, dé site van vogeltrek, fauna, flora 

Uitzichtspunt : la Chapelle boven Tournon, la Colline de l'Hermitage in Tain, 
en een ander uitzichtpunt van Pierre Aiguille en Méjeans in Crozes Hermitage.

De tuin Jardin zen van Erik Borja : opmerkelijke tuin die de kunst van de Japanse tuinen doet herleven in Beaumont Monteux (Drôme 33 km)

Niet te missen !! : de berg Mont Mezenc, de Mont Gerbier de Jonc en de Ray Pic-waterval, echt de hoogtepunten van de Ardèche !

La Grotte Chauvet 2 of l'Aven d'Orgnac, in het zuiden van het département (122 km) 

 

Mont Mezenc
Copyright : france-voyage
Mont Gerbier
Cascade du Ray-Pic
Le Pont d'Arc
   

Lokale producten :

 

- in Arlebosc

La Fromagerie des Blanchettes : geitenfokkerij, productie van yoghurt, witte kaas, kazen, vlees en fruit - Verkoop op de boerderij van maandag tot vrijdag van 17 uur tot 19 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur. Bareyron Hamlet. 

La Ferme des Genêts : biologische landbouw, kastanjes, appels, bessen en afgeleide producten (jam, sap...), bloemen, planten, groeten, elke dag open op afspraak in het gehucht Les Fauries 

Morlanche : productie van rode wijn, van oude Gamay-wijnstokken - Twee jaargangen Morlanche en La Mouna - gecertificeerde biologische landbouw - verkoop op de Lamastre-markt op zaterdagochtend of op afspraak.

- in de omgeving

Chez Nath : bar, restaurant, supermarkt, souvenirs in Boucieu-le-Roi

Brouwerrijen : Kan Mêm in Colombier-le-Jeune, het dorp Orion of Longue Vie in Saint-Victor, aan de Ferme de Corsas, en Free Mousse in Saint-Jean-de-Muzols 

La Gîtée du Pain : producent van met de hand gekneed brood, gekookt boven een houtvuur, in Le Crestet (10 km) - Verkoop dinsdag en vrijdag van 17 tot 20 uur

Au Coeur de la Meule : delicatessen (kazen, lokale kwaliteitsproducten, chocolaatjes, charcuterie, ambachtelijk bier, koffie, slakken) in Saint-Félicien

- in Lamastre (12 km)

Mag'ique Ardèche : lokale producten in Lamastre

Wijnhandelaar : Desbos bezoek en proeverij 

La Halle Lamastroise : biologische en lokale producten, fruit en groenten, in Lamastre

Le Cabas de Stef : lokale producten, fruit en groenten in Lamastre

La Ferme du Châtaignier (13 km) : boederij – maar ook proeverij en verkoop van lokale producten, fruitproducenten, kastanjes, honing...  

- in Tournon-sur-Rhône (25 km)

Aux Délices de Dady : lokale producten in Tournon-sur-Rhône

La Halle Tournonaise Bio :  alles biologisch met een breed scala aan lokale producten in Tournon

La Vinothèque du Quai : een wijnkelder, met een uitgebreide selectie van de Côte du Rhône en lokale producten in Tournon

- in Tain l'Hermitage (27 km)

La Cité du Chocolat Valrhôna in Tain l'Hermitage (27 km)

Huilerie Richard : olijfolie uit Nyons, Nîmes, (huid-)verzorgingsproducten op basis van olie, olieproeverij in Tain l'Hermitage

Ontdekking van de wijngaard : 

- Proefworkshop : 2.30 initiatie voor alle niveaus, Haut les grappes in Tournon

- Het treintje petit train des vignes de l'Hermitage in Tain (27 km)

- Segway-tour plus proeverij met Terres de Syrah (Cave de Tain) 

- Familieproeverij in Maison Chapoutier in Tain

- Wandelen in rosalie in de wijngaarden in Chanos-Curson, Domaine de Pradelle (Drôme 30 km).

Om nog maar te zwijgen over de lokale markten : dinsdag- en zaterdagochtend in Lamastre, vrijdag- en zondagochtend in Saint Félicien en woensdag- en zaterderdagochtend in Tournon...

 

La Cité du Chocolat
Copyright : valrhona.com
Vignoble de Tain l'Hermitage
 

Welzijn :

 

En tête-à-tête : schoonheids-, cosmetika- en verzorgingsinstituut, in Lamastre

Le Félicien : wellnesscentrum met sauna, stoombad, jacuzzi, multi-jet douche plus ontspanningsruimte in Saint-Félicien

Douce Heure : wellnesscentrum in Saint Félicien (voetreflexologie, infraroodsauna, hot-stone massages, hoofdhuidmassage)

Zwembad : buiten- en bewaakt zwembad, aquagym, snackbar, in Domaine de Pierrageais in Saint-Félicien

Bulle de quiétude : massages met biologische plantaardige oliën in Tournon-sur-Rhône

Aux soins de Valérianne : massages, magnetisme, energiefacelift in Tain l'Hermitage

Linaë : watercentrum met wellnessruimte (sauna, stoombad, spa, kruidentheesalon, solarium en fitnessruimte) in Tain l'Hermitage

 

Linaë, centre aquatique de Tain
Bien-être assuré dans les remous du Doux
sur la plage abandonnée...
 

Waar uit te gaan ?

 

Chez Mag' : restaurant met elke vrijdag karaoke in Lamastre

Kaopa Café : atypische koffiebar met demonstratie van artisanaal roosteren in Lamastre

Bioscoop : in Lamastre of Tournon in de Ciné Théâtre (het film aanbod is te bekijken op hun website of in het VVV-kantoor)

Bar de la Source : sfeervolle bar met muzikale avonden in Désaignes

34. nationaal komiekenfestival in Tournon : 19-27/08/2023

Veel pubs, bars, restaurants in Tournon : de Barney's, de Club 7, de Bistingo, La péniche, My Beers of le Bateau ivre, wijnbar in Tain.

Disco : l'Hilarios in Tournon

Seizoen Vochora : koor, mediterrane liederen, concerten, conferenties, tussen Tournon en Tain

Shakespeare Festival : in Tournon, eind juli

Showseizoen : Espace des Collines in Saint-Donat sur l'Herbasse (26)

Contact


Camping LE VIADUC Ardèche
1595 route du Banchet
07 410 ARLEBOSC

Tél. (+33) 04 75 06 74 49
Stéphanie et Olivier ORTILLON

e-mail : camping.viaduc@yahoo.com

Betaalmiddelen


Copyright


© 2024 Camping le Viaduc. All Rights Reserved.

Legal Notice / Sales terms and rules of procedure / Rules